Logo Huurders organisatie nijkerk

Huurdersorganisatie Nijkerk start facebookgroep over wonen

Huurdersorganisatie Nijkerk (HON) behartigt de belangen van huurders van Woningstichting Nijkerk (WSN). De stichting trekt bij WSN en de gemeente aan de bel als er zaken zijn die opgelost moeten worden. Die zaken kunnen praktisch van aard zijn, zoals onderhoudsproblemen die te laat door WSN worden verholpen. Maar er zijn ook kwesties die op het politieke vlak liggen, zoals de beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen en de leefbaarheid van de woonomgeving.

Het bestuur bestaat uitsluitend uit huurders. Eén van die huurders en tevens bestuursvoorzitter is Ron Weil. Hij zegt: “Bij wet is geregeld dat wij recht hebben op informatie, overleg en het geven van advies. Daarom zijn wij een volwaardige gesprekspartner van WSN en de gemeente. Er moet rekening worden gehouden met onze zienswijze. Die wordt mede gevormd door de 3.500 huurders en 1.500 woningzoekenden in de gemeente Nijkerk. We vinden het daarom belangrijk om met hen in contact komen om te overleggen en te horen wat er speelt in hun omgeving.”

Om dit te bereiken heeft HON een nieuwe website met contactformulier gelanceerd. Daarnaast is de stichting gestart met de facebookgroep ‘Huurdersorganisatie Nijkerk (HON)’. Weil: “Huurders en woningzoekenden kunnen hier hun mening en tips geven. Ze kunnen ook melding maken van zaken waar naar gekeken moet worden. De mensen moeten zich wel realiseren dat het een openbare groep is, dus iedereen kan meelezen. Wil je dat niet, dan zijn we ook bereikbaar via info@huurdersnijkerk.nl, 06 – 4708 2200 en het contactformulier op website huurdersnijkerk.nl.”