Hand met daarop een sleutelbos

Wist je dat…

… de WSN je kan helpen als je een verhuiswens hebt? Hiervoor zijn verschillende regelingen die het je makkelijker maken om kleiner te gaan wonen of om van een huur- naar een koopwoning te gaan.

We vertellen je niets nieuws als we zeggen dat het lastig is om een passende woning te vinden. Veel mensen blijven daarom in hun huidige huis, ook al past dit niet meer bij de situatie. Bijvoorbeeld omdat de kinderen inmiddels het huis uit zijn. De WSN wil de doorstroming stimuleren, want door één verhuizing komt er een hele verhuisketen op gang.

Regelingen
Maar welke regelingen zijn er dan? We zetten ze voor je op een rij:

 1. Voorrang bij koop
  De WSN verkoopt regelmatig woningen. Als huurder van de WSN heb je voorrang. Op de website van WSN lees je welke woningen momenteel in de verkoop staan.
 2. Voorrang bij vrije sector
  Wil je als huurder van de WSN van een sociale naar een vrijesectorwoning verhuizen? Dan krijg je voorrang op andere geïnteresseerden. Je hoeft hiervoor niet ingeschreven te staan bij Woningnet Eemvallei. Meer informatie via de website van WSN.
 3. Toekomst Ready Wonen
  60-plussers kunnen met behoud van hun huidige huurprijs verhuizen naar een kleinere woning. Meld je aan bij de WSN voor Toekomst Ready Wonen en dan kun je op Woningnet Eemvallei met voorrang reageren op de geselecteerde seniorenwoningen. Kijk voor meer informatie op de website van WSN.
 4. Verhuiscoach en -vergoeding
  Vanuit de provincie Gelderland kun je als 55-plusser ondersteuning krijgen van een verhuiscoach én een verhuisvergoeding voor het verhuizen van een ruime sociale huurwoning naar een beter passende huurwoning. Kijk voor meer informatie op de website van de Provincie Gelderland.