Handtekeningen gezet voor bouw 54 betaalbare en duurzame huurwoningen

Met de nieuwbouwwijk op de achtergrond zetten Michiel van Baarsen, directeur-bestuurder Woningstichting Nijkerk (WSN), Wouter van den Top van Spaanse Leger B.V. en Tonny Gerritsen, directeur Lithos Bouw B.V. hun handtekening onder de aannemingsovereenkomst. Hiermee komt de bouw van 26 beneden- bovenwoningen in een ‘meergeneratiehof’ en 28 appartementen in Het Spaanse Leger een stap dichterbij.

Samenwerking en grondoverdracht

Het project wordt mogelijk gemaakt door Spaanse Leger B.V., een samenwerkingsverband tussen De Bunte Vastgoed Oost en Lithos Projectontwikkeling. Met succes hebben zij de grondoverdracht verzorgd, waardoor dit plan werkelijkheid kan worden. Michiel van Baarsen is verheugd over de 54 duurzame en betaalbare woningen in Het Spaanse Leger en benadrukt het belang ervan in een tijd waarin de woningnood groot is. “Het vooruitzicht dat we binnenkort nieuwe huurders kunnen verwelkomen in deze woningen stemt ons zeer tevreden!”

Duurzaamheid en betaalbare woonlasten

Alle woningen zijn gasloos en bijna energieneutraal. Ze worden uitgerust met warmtepompen die zijn aangesloten op een bodemenergiesysteem. Goed voor een milieuvriendelijk en aantrekkelijk binnenklimaat. En goed voor de energierekening van de huurders van WSN. De beneden-bovenwoningen en appartementen zijn bestemd voor 1- of 2-persoons huishoudens en vormen een waardevolle aanvulling op het al gevarieerde woningaanbod in de nieuwe wijk Het Spaanse Leger. Er is veel vraag naar dit type woningen, waardoor dit project volgens WSN perfect aansluit op de bestaande behoeften.

Onderdeel van een groter plan

De bouw van deze 54 woningen maakt deel uit van een grootschalig initiatief van WSN in Het Spaanse Leger. Het plan omvat in totaal 88 energiezuinige sociale huurwoningen, dat tegen 2024 voltooid zal zijn. In mei 2022 is Lithos al gestart met de bouw van de eerste 15 sociale huurappartementen voor WSN. Naar verwachting worden deze woningen na de bouwvak van dit jaar opgeleverd. Volgens planning gaat de bouw van de 54 nieuwe woningen van start in september van dit jaar. Begin juli 2023 worden de eerste 19 huurappartementen opgeleverd.

Diversiteit en groene omgeving

In Het Spaanse Leger vindt men een gevarieerde mix van woningen. Aan elk afzonderlijk erf staan verschillende type woningen, die hoofdzakelijk met de voorzijde naar het erf gericht zijn. Dankzij de autoluwe buurten kan optimaal gebruik worden gemaakt van de gemeenschappelijke buitenruimtes. Bovendien wordt er veel aandacht besteed aan groenvoorzieningen, waardoor de woonomgeving nog aantrekkelijker wordt gemaakt.