Huurdersorganisatie Nijkerk zoekt vrijwilligers

Echt luisteren naar de huurders, benaderbaar zijn en aanwezig waar nodig. Dat is waar wij als Stichting Huurdersorganisatie Nijkerk (HON) voor staan. Onze vrijwilligers zetten zich in voor de belangen van de huurders in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. En hierbij kunnen we wel wat extra ondersteuning gebruiken. Heb je affiniteit met de onderwerpen sociale woningbouw en/of duurzaamheid en onderhoud? Wil je de belangen behartigen van huurders? Dan gaan we graag met je in gesprek. 

Stem van huurders

Er gebeurt momenteel veel op het gebied van wonen. ‘Het is interessante materie, zeker ook omdat het over jou en mij gaat,’ vertelt José Broekhuizen uit Nijkerk, bestuurssecretaris. ‘Het gaat om jouw en mijn woning en ons woonplezier. Mijn woonplezier wordt bepaald door de staat van mijn woning, door de buurt waar ik woon, door de mensen die in mijn buurt wonen en ook dat ik me gehoord voel als er iets mis is met mijn woning. Ik was, voordat ik me zelf inzette voor HON, al blij met HON. Zij zijn de stem die ik zelf niet altijd had, een grote stem en een stem van ons allemaal.’  

Inzetten voor huurdersbelangen

Als huurdersorganisatie volgen en adviseren wij Woningstichting Nijkerk (WSN) als het gaat om het verduurzamen van woningen of de jaarlijkse huurverhoging. We vergaderen maandelijks over de afspraken die zijn gemaakt met de gemeente en WSN en kijken op welke vlakken we ons kunnen inzetten. Bijvoorbeeld als het gaat om nieuwe woningen, het onderhoud en verduurzaming van de bestaande woningen, de betaalbaarheid van huurwoningen, eventuele klachten en de huurverhoging.  

Afspraken over woningbeleid

Een actueel item zijn de prestatieafspraken. ‘Samen met de gemeente Nijkerk en de woningcorporaties maken wij iedere twee jaar afspraken over onder meer het verhuurbeleid, nieuwbouw van sociale huurwoningen en verduurzaming van woningen,’ aldus voorzitter Ron Weil. De belangen van de (toekomstige) huurders behartigen is hard nodig, want net als veel andere gemeenten in Nederland, is het realiseren van voldoende woningen in de gemeente Nijkerk een lastige opgave. Veel huurders moeten nog veel te lang wachten op een nieuwe woning. 

Neem contact op

Voorwaarde om als vrijwilliger aan de slag te gaan is dat je zelf ook een woning huurt in de gemeente Nijkerk. Je bent minimaal zes uur per maand inzetbaar. Voor je werkzaamheden ontvang je een vrijwilligersvergoeding. Meer weten? Voorzitter Ron Weil vertelt je graag meer over de vrijwilligersfunctie bij HON. Je kunt hem tussen 19.00 en 21.00 uur bereiken op 06 – 47 86 47 07. Of stuur een mail naar info@huurdersnijkerk.nl