Woonkieskompas: kieswijzer over het thema wonen

Voor iedereen die wonen een belangrijk onderwerp vindt bij de verkiezing voor de Tweede Kamer op 22 november is er het Woonkieskompas. Aan de hand van 26 stellingen toetsen kiezers hun opvattingen en idealen over wonen in Nederland aan de standpunten van politieke partijen. Bijvoorbeeld over het bouwen van sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen voor starters, doorstromers en senioren, over subsidies voor verduurzaming en hypotheekrenteaftrek.

Opvattingen over aanpak

Wonen is voor veel kiezers een van de belangrijkste thema’s bij deze verkiezingen. Het Woonkieskompas helpt bij het bepalen van welke politieke partij past bij de eigen opvattingen over de aanpak van de wooncrisis. Deze kieswijzer is gemaakt door Kieskompas, in samenwerking met Aedes, Vereniging Eigen Huis en de Woonbond.

Weloverwogen stem

“De keuze in het stemhokje bepaalt hoe de wooncrisis de komende jaren aangepakt wordt”, zegt Zeno Winkels, directeur van de Woonbond. “Of betaalbaar wonen weer mogelijk wordt, of liever nog, vanzelfsprekend, dat hebben we zelf in de hand. Het Woonkieskompas kan helpen om op 22 november een weloverwogen stem uit te brengen.”