Fixteam in het nieuws bij Omroep Gelderland

Het Fixteam was donderdag te zien in GLD Nieuws op Omroep Gelderland. Sinds november voert het team kleine bespaarmaatregelen uit in woningen. Door het plaatsen van onder meer tochtstrips, ledverlichting en radiatorventilatie worden de energielasten voor bewoners verlaagd.

Het nieuwsitem is te zien via onderstaand filmpje, vanaf 4.30 minuten. Start de uitzending niet? Klik dan hier om de aflevering te zien.

In strijd tegen energiearmoede
Inmiddels heeft het Fixteam bij 48 huurders energiebesparende maatregelen genomen. Er volgen nog 500 woningen, waaronder ook koopwoningen. Door de stijgende energieprijzen,  maar ook de economische recessie, komen steeds meer mensen in de problemen. Zij krijgen te maken met ‘energiearmoede’. Oftewel, deze mensen moeten meer dan 10% van hun inkomen uitgeven aan energie. In de gemeente Nijkerk hadden in 2021  naar schatting  812 huishoudens hiermee te maken. Een op de zes huurders heeft nu moeite met het betalen van de rekeningen door de stijgende prijzen. De gemeente probeert mensen op allerlei manieren te helpen. Lees meer hierover in het artikel dat we eerder op onze website plaatsten.